03-06-06

Ik maak kans tegen Henin", is Myskina zeker

Ik maak kans tegen Henin", is Myskina zeker

za 03/06/06 - Anastasia Myskina is de volgende opponente van Justine Henin op Roland Garros. De Russin zegt: "Ik benader mijn niveau van 2004." Als dat zo is, dan moet Henin zondag op haar tellen passen.

6-2, 6-3

Myskina-Ivanovic

Anastasia Myskina, de nummer 11 van de wereld, borstelde in haar zestiende finale Ana Ivanovic naar huis. Ivanovic had weinig in de pap te brokkelen tegen een sterke Myskina.
Anastasia Myskina
(foto Belga)
Het werd 6-2 en 6-3 voor Myskina tegen Ivanovic, een Servische die in haar vorige twee duels nochtans maar vijf spelletjes had verloren.

"Het was mijn beste partij van het jaar op gravel", was Myskina blij op de persconferentie.

Vorige week stond Myskina al in de finale van Istanbul. "Ik benader eindelijk mijn niveau van 2004 opnieuw."

2004 was haar beste jaar: Myskina was de eerste Russin die een grandslamtoernooi won. Ze klopte haar landgenote Jelena Dementjeva in de finale van Parijs.

Justine Henin won al zes keer van Anastasia Myskina

"Nu wacht Justine Henin op mij", zei Myskina nog. "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar als ik zo speel, maak ik zeker kans om te winnen."

Henin nam het al acht keer op tegen Myskina en zes keer haalde ze het. De laatste keer was op de Olympische Spelen 2004 in Athene, toen Henin een zware dobber aan haar had: 7-5, 5-7, 8-6.

Dementjeva kan eliminiatie niet afwenden

6-4, 7-5

Peer-Dementjeva

Voor zesde reekshoofd Jelena Dementjeva is Roland Garros voorbij. De finaliste van 2004 vloog er in de derde ronde uit tegen de Israëlische Shahar Peer.
Anabel Medina Garrigues
(foto Belga)
Een echte verrassing is de nederlaag van Dementjeva nu ook weer niet.

Peer speelde zich dit jaar in de schijnwerpers met zeges in Pattaya, Praag en Istanbul. En Dementjeva had in de tweede ronde al alle moeite van de wereld om Viktoria Koetoezova uit te schakelen.

Bij 5-5 in de tweede set klopte Peer zich op de borst. Dementjeva had een forehand in het net geslagen en dat leverde haar een break op. De 19-jarige Peer serveerde de wedstrijd netjes uit.

20:42 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.