03-06-06

Federer en Nadal laten geen steekjes vallen

Federer en Nadal laten geen steekjes vallen

vr 02/06/06 - Roger Federer wandelt door Roland Garros, al moest hij wel een set prijsgeven tegen de Chileen Massu. Rafael Nadal blijft de zeges op gravel opstapelen. De Spaanse titelverdediger boekte vrijdagmiddag zijn 55e gravelzege op rij.

6-1, 6-2, 6-7, 7-5

Federer-Massu

Roger Federer heeft tegen Nicolas Massu zijn eerste set van het toernooi verloren. Maar de Zwitser heeft zich wel geplaatst voor de achtste finales.
Roger Federer
(foto Belga)
Federer (foto) leek aanvankelijk op een rustige avond af te stevenen.

De olympische kampioen Nicolas Massu, in de eerste ronde nog te sterk voor Xavier Malisse, kwam er in de eerste twee sets niet aan te pas: 6-1 en 6-2.

Maar de Chileen, die dit jaar al de meeste matchen op gravel won, werd wakker en pakte set drie na een tiebreak.

De nummer één bleef echter kalm en won de vierde set met 7-5.

David Nalbandian komt met de schrik vrij

David Nalbandian kwam vrijdag in de problemen. De Argentijn, die beschouwd wordt als dé man die Federer uit de finale kan houden, kwam twee sets achter tegen Dimitri Toersoenov. Nalbandian zette de scheve situatie echter nog recht en ontmoet nu z'n verrassende landgenoot Vassallo Arguello.

Rafael Nadal maakt brandhout van Kevin Kim

6-2, 6-1, 6-4

Nadal-Kim

Net als Kim Clijsters moest titelverdediger Rafael Nadal zijn wedstrijd in de tweede ronde vrijdag nog afwerken. Door het regenweer werde de match van donderdag verplaatst.
Kevin Kim
(foto Belga)
Een dag voor zijn 20e verjaardag liet Nadal zijn spieren nog eens zien tegen
de Amerikaanse kwalificatiespeler Kevin Kim (foto).

Nadal moest even zijn ritme vinden, maar na een halfuur was hij vertrokken. Hij hoefde zelfs niet zijn beste spel boven te halen om Kim te overklassen.

In de derde set kreeg Nadal even nog een behandeling aan zijn enkel. Maar erg leek de blessure niet te zijn.

Gaston Gaudio wint de strijd van de kampioenen

Gaston Gaudio en Juan Carlos Ferrero hebben het publiek op Court Philippe Chatrier graveltennis van de bovenste plank geserveerd. De kampioen van 2004 haalde het na meer dan drie uur tegen de kampioen van 2003: 7-5, 7-5, 7-6.

Gaudio en Ferrero speelden een fantastisch duel. De ene rally volgde de andere op en de lobs en de dropshots ontbraken niet in het grootste stadion van Roland Garros. Hoewel Ferrero in set 1 (5-3) en in set 2 (5-2) leidde, delfde hij toch het onderspit. Hij verloor de tiebreak in de derde set met 9/7.

20:41 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.