02-06-06

Nadal laat geen spaander heel van Kim

Nadal laat geen spaander heel van Kim

vr 02/06/06 - Rafael Nadal blijft de zeges op gravel opstapelen. De Spaanse titelverdediger boekte vrijdagmiddag zijn 55e gravelzege op rij. In de tweede ronde was Kevin Kim geen partij voor Nadal op Roland Garros. Gaston Gaudio won een fantastische kampioenenstrijd tegen Juan Carlos Ferrero.

6-2, 6-1, 6-4

Nadal-Kim

Net als Kim Clijsters moest titelverdediger Rafael Nadal zijn wedstrijd in de tweede ronde vrijdag nog afwerken. Door het regenweer werde de match van donderdag verplaatst.
Kevin Kim
(foto Belga)
Een dag voor zijn 20e verjaardag liet Nadal zijn spieren nog eens zien tegen
de Amerikaanse kwalificatiespeler Kevin Kim (foto).

Nadal moest even zijn ritme vinden, maar na een halfuur was hij vertrokken. Hij hoefde zelfs niet zijn beste spel boven te halen om Kim te overklassen.

In de derde set kreeg Nadal even nog een behandeling aan zijn enkel. Maar erg leek de blessure niet te zijn.

Gaston Gaudio wint de strijd van de kampioenen

Gaston Gaudio en Juan Carlos Ferrero hebben het publiek op Court Philippe Chatrier graveltennis van de bovenste plank geserveerd. De kampioen van 2004 haalde het na meer dan drie uur tegen de kampioen van 2003: 7-5, 7-5, 7-6.

Gaudio en Ferrero speelden een fantastisch duel. De ene rally volgde de andere op en de lobs en de dropshots ontbraken niet in het grootste stadion van Roland Garros. Hoewel Ferrero in set 1 (5-3) en in set 2 (5-2) leidde, delfde hij toch het onderspit. Hij verloor de tiebreak in de derde set met 9/7.

18:15 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.