02-06-06

"In de rally's ben ik goed aan het spelen"

"In de rally's ben ik goed aan het spelen"

vr 02/06/06 - Na Olivier Rochus en Justine Henin-Hardenne heeft ook Kim Clijsters de derde ronde bereikt op Roland Garros. Ze won zonder veel moeite haar inhaalwedstrijd tegen Conchita Martinez Granados uit Spanje.

6-0, 6-3

Clijsters-Martinez G.

Door het druilerige weer in Parijs werd de wedstrijd naar vrijdag verschoven. Het zat Kim Clijsters mee, in tegenstelling tot donderdag scheen de zon op Court Suzanne Lenglen.
Kim Clijsters
(foto Photonews)
Na een korte studieronde sloeg de motor van Clijsters aan. De Belgische nummer een spreidde het spel goed en daar was Conchita Martinez Granados niet tegen opgewassen.

Ze probeerde het even aan het net, maar ook daar werd de Spaanse gelobd of gepasseerd door Clijsters.

Na acht gewonnen games kende onze landgenote een dipje. Martinez Granados vertraagde het spel met hoge ballen en won zo drie spelletjes op rij.

Meer kreeg ze niet. Clijsters mepte er weer geconcentreerd op los en dat was de dood van haar Spaanse tegenstander.

Zaterdag speelt Clijsters tegen Medina Garrigues

Kim Clijsters is tevreden over haar prestaties op gravel. "Ik heb nog niet hetzelfde gevoel als op hardcourt, maar daar werk ik aan. In de rally's ben ik in ieder geval goed aan het spelen", zei ze na haar wedstrijd.

Zaterdag moet Clijsters alweer het terrein op. Haar tegenstander in de derde ronde komt ook uit Spanje. Anabel Medina Garrigues is de beste speelster van het Iberische schiereiland, het is de eerste keer dat Clijsters haar ontmoet. "Ik kijk er al naar uit", zei Clijsters nog vlug.

Wedstrijdgegevens
Martinez G.Clijsters
Eerste opslag80%50%
Aces02
Dubbele fouten22
Unforced errors1227
Winners830
Punten aan het net4/9 (44%)9/14 (64%)
Omgezette breakpunten2/3 (67%)6/12 (50%)
Totaal punten3960
Snelste opslag156 km/u183 km/u

16:26 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.