01-06-06

Amélie Mauresmo neemt Russische horde foutloos

Amélie Mauresmo neemt Russische horde foutloos

wo 31/05/06 - Amélie Mauresmo staat in de derde ronde van Roland Garros. Vera Doesjevina was het slachtoffer met dienst. Ook Maria Sjarapova gaat een ronde verder. De blonde Russin speelde al beter dan in de eerste ronde, maar echt overtuigend was het nog niet tegen Iveta Benesova. Haar landgenote Dinara Safina toont hoe het echt moet op gravel.

6-1, 7-6

Mauresmo-Doesjevina

De eerste set was een gezondheidswandeling voor Amélie Mauresmo. Haar Russische tegenstandster, Vera Doesjevina, was duidelijk onder de indruk van de omstandigheden.
Amélie Mauresmo
(foto Belga)
Na 34 minuten had Mauresmo (foto) de eerste set al in de tas: 6-1.

In de tweede set liet Doesjevina zien dat ze wel degelijk veel talent heeft. Ze nam een break voorsprong en kon serveren voor de set.

Maar Mauresmo, gesteund door het Franse publiek, sleepte nog een tiebreak uit de brand. Toen was de veer gebroken bij Doesjevina.

In de volgende ronde geeft Mauresmo de Servische Jelena Jankovic partij. Die plaatste zich ten koste van een andere Française, Marion Bartoli.

Sugiyama struikelt over Franse kwalificatiespeelster

Het liedje van Ai Sugiyama is al uitgezongen. De Japanse, het 22e reekshoofd in Parijs, verloor van de 19-jarige thuisspeelster Aravane Rezai. De Française maakte verlies in de eerste set en een break achterstand in de tweede set nog helemaal goed.

"Dit is een fantastisch moment", zei Rezai, die uit de kwalificaties komt. "Het duurde een tijdje voor ik die druk aankon."

Maria Sjarapova maakt vorderingen in Parijs

6-4, 6-1

Sjarapova-Benesova

Met de enkel van Maria Sjarapova ging het beter. Echt soepel liep ze nog niet, maar dat compenseerde de Russin met harde slagen tegen Iveta Benesova (foto).
Iveta Benesova
(foto AP)
De Tsjechische was niet opgewassen tegen de kanonskogels. Sjarapova mikte die dan nog liefst pal op de lijn.

Het regenweer in Parijs kon Benesova nog redden. De twee moesten maar liefst drie keer de kleedkamers van Court Philippe Chatrier opzoeken.

Maar Benesova kwam er niet meer aan te pas en bleef net als vorig jaar in de tweede ronde steken. Nog nooit deed ze beter in de Franse hoofdstad.

"Ik bewoog nog niet zo goed", zei Sjarapova achteraf. "Ik was nog wat voorzichtig met het verband rond mijn enkel. Maar veel pijn had ik niet meer."

Dinara Safina: "Ik geef het toe, het ging gemakkelijk"

Dinara Safina daarentegen is amper te stoppen op het gravel. In haar wedstrijd in de tweede ronde mepte ze Hana Sromova, uit Tsjechië, zonder meedelijden uit het toernooi: 6-0 en 6-2.

Safina speelde bijna perfect. Ze sloeg 31 winners, waaronder zes aces. "Ik kan het nu wel toegeven", zei de jonge zus van Marat Safin achteraf, "dit ging gemakkelijk."

18:19 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.