31-05-06

Tweede ronde is snel gebakken voor Federer

Tweede ronde is snel gebakken voor Federer

wo 31/05/06 - Hoewel de zon nauwelijks te bespeuren was in Parijs, is er voor Roger Federer geen vuiltje aan de lucht. De nummer een van het mannentennis schakelde in de tweede ronde van Roland Garros de Colombiaan Alejandro Falla uit. Marat Safin hield aan zijn uitschakeling in de eerste ronde nog een boete over.

6-1, 6-4, 6-3

Federer-Falla

Roger Federer had het minder moeilijk dan in zijn eerste wedstrijd. Zondag bood de Argentijn Diego Hartfield best wat weerstand. Woensdag was Alejandro Falla niet meer dan een hapklare brok.
Roger Federer
(foto Belga)
Falla haalde de hoofdtabel als lucky loser. De nummer 139 van de wereld had niets te bieden tegen Federer.

Ook twee regenpauzes kregen de Zwitser niet uit zijn ritme. Federer verloor nooit zijn opslag en nam het initiatief met zijn forehand.

Twee matchpunten liet hij liggen, daarna had hij zijn ticket beet voor de derde ronde. De wedstrijd op Court Suzanne Lenglen duurde anderhalf uur.

Safin stuurt zijn kat en moet 10.000 dollar ophoesten

Marat Safin is een vreemde vogel. De Rus heeft zijn verlies in de eerste ronde, tegen de Chileen Fernando Gonzalez, niet al te best verwerkt. Safin daagde immers niet op voor de verplichte persconferentie na de wedstrijd.

Dat levert hem een boete op van 10.000 dollar. Safin was nochtans gewaarschuwd. In 2001 kreeg hij ook al zo'n boete in Parijs, om dezelfde reden dan nog.

19:49 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.