31-05-06

Maria Sjarapova maakt vorderingen in Parijs

Maria Sjarapova maakt vorderingen in Parijs

wo 31/05/06 - Maria Sjarapova heeft zich voor de derde ronde op Roland Garros geplaatst. De blonde Russin speelde al beter dan in de eerste ronde, maar echt overtuigend was het nog niet tegen Iveta Benesova. Haar landgenote Dinara Safina toont hoe het echt moet op gravel.

6-4, 6-1

Sjarapova-Benesova

Met de enkel van Maria Sjarapova ging het beter. Echt soepel liep ze nog niet, maar dat compenseerde de Russin met harde slagen tegen Iveta Benesova (foto).
Iveta Benesova
(foto AP)
De Tsjechische was niet opgewassen tegen de kanonskogels. Sjarapova mikte die dan nog liefst pal op de lijn.

Het regenweer in Parijs kon Benesova nog redden. De twee moesten maar liefst drie keer de kleedkamers van Court Philippe Chatrier opzoeken.

Maar Benesova kwam er niet meer aan te pas en bleef net als vorig jaar in de tweede ronde steken. Nog nooit deed ze beter in de Franse hoofdstad.

"Ik bewoog nog niet zo goed", zei Sjarapova achteraf. "Ik was nog wat voorzichtig met het verband rond mijn enkel. Maar veel pijn had ik niet meer."

Dinara Safina: "Ik geef het toe, het ging gemakkelijk"

Dinara Safina daarentegen is amper te stoppen op het gravel. In haar wedstrijd in de tweede ronde mepte ze Hana Sromova, uit Tsjechië, zonder meedelijden uit het toernooi: 6-0 en 6-2.

Safina speelde bijna perfect. Ze sloeg 31 winners, waaronder zes aces. "Ik kan het nu wel toegeven", zei de jonge zus van Marat Safin achteraf, "dit ging gemakkelijk."

19:50 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.