30-05-06

Vilas staat met tegenzin zijn zegerecord af

Vilas staat met tegenzin zijn zegerecord af

ma 29/05/06 - Rafael Nadal, de winnaar van vorig jaar, heeft zonder moeite de eerste ronde overleefd. Guillermo Vilas gaf hem een trofee, maar dat gebeurde niet van harte, zo bleek achteraf. Fabrice Santoro heeft nog eens getoond dat hij van marathonmatchen houdt.

Rafael Nadal is de eerste ronde zonder kleerscheuren doorgekomen. De titelhouder won van Robin Söderling: 6-2, 7-5, 6-1, na een achterstand van 2-4 in de tweede set.
Guillermo Vilas
(foto Belga)
Nadal bereikt een mijlpaal: hij is al 54 keer op rij ongeslagen op gravel en verbetert daarmee het record van Guillermo Vilas uit 1977.

De Argentijnse ex-topspeler zat trouwens op de tweede rij in de tribune en gaf Nadal achteraf een speciale trofee.

Vilas: "Als ik dat record moest afgeven, dan liefst aan iemand als Nadal. Het is een plezier om naar hem te kijken: een prachtspeler met veel karakter. Een voorbeeld voor de jeugd."

"Hij had er wel twee jaar voor nodig"

Op de court was Guillermo Vilas dus nog beleefd gebleven, maar later op de avond toonde hij zich van een andere kant. Een kleine kant, zeg maar.

"Ten eerste had Nadal twee jaar nodig om dit record te breken. Bij mij was dat anders: ik deed het in één jaar. Ten tweede heb ik het gevoel dat hij enkele gemakkelijke toernooien uitkoos om zo de overwinningen op te stapelen. En een trofee heb ik nooit gekregen."

"Maar ik bezit nog twee records, en die zal Nadal nooit verbeteren. Ik won 46 matchen naeen, op alle ondergronden. En ik won eens 14 toernooien in één jaar."

Santoro verwent het publiek
Thuisspeler Fabrice Santoro (foto) heeft met opgeheven hoofd Roland Garros verlaten. Twee jaar geleden speelde hij tegen Arnaud Clément de langste match van het toernooi. En ook nu heeft hij voor spektakel gezorgd.
Fabrice Santoro
(foto Belga)
Santoro dwong de Argentijn José Acasuso tot een vijfsetter. De beslissende set was om vingers en duimen af te likken.

De kemphanen speelden de ene rally na de andere. In het 19e spel boog Santoro, ondanks een mooi fantasietje achter zijn rug. Het werd 11-9 na 97 minuten.

Gaston Gaudio, laureaat in 2004, heeft in drie korte sets gewonnen van de Kroatische kwalificatiespeler Roko Karanusic (drie keer 6-2). De voorbereiding van Gaudio verliep belabberd. Hij verloor zijn laatste drie matchen op gravel en won nog geen enkel toernooi.

17:31 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.