30-05-06

Hingis keert met een zege terug op Roland Garros

Hingis keert met een zege terug op Roland Garros

di 30/05/06 - Martina Hingis heeft haar rentree op Roland Garros met een eenvoudige zege ingezet. De voormalige nummer won in de eerste ronde van Lisa Raymond. Ook Anastasia Myskina deed het goed. De winnares van 2004 versloeg Sania Mirza in twee sets.

6-2, 6-2

Hingis-Raymond

Het was vijf jaar geleden dat Martina Hingis nog op het gravel in Parijs stond. In 2001 verloor ze in de halve finales van de later winnares: Jennifer Capriati.
Martina Hingis
(foto AP)
Bij haar comeback liet Hingis meteen zien dat ze voor niets minder dan de titel wil meedoen in Parijs. Lisa Raymond ging in 54 minuten voor de bijl.

Bij een kille temperatuur van 12° overklaste Hingis de Amerikaanse op alle vlakken. Raymond stond niet echt stevig op haar benen en daar maakte de Zwitserse optimaal gebruik van.

Roland Garros is het enige grandslamtoernooi dat Hingis niet kon winnen in haar profcarrière. In 1999 was het bijna raak. Ze stond 6-4 en 2-0 voor tegen Steffi Graf.

Maar daarna liep het fout. Het Franse publiek keerde zich tegen haar en Hingis barstte in tranen uit.

Anastasia Myskina gaat vlot voorbij Sania Mirza

Anastasia Myskina, de winnares van 2004, heeft zich ook vlot geplaatst. De Russin klopte de Indische Sania Mirza in de eerste ronde met 6-4 en 6-1.

Myskina mag het toernooi dan wel al gewonnen hebben, ze raakte behalve in 2004 nooit verder dan de tweede ronde. Nu is ze wel weer in vorm.

17:32 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.