28-05-06

Davydenko steekt zesde toernooizege op zak

Davydenko steekt zesde toernooizege op zak

za 27/05/06 - Nikolaj Davydenko heeft in de finale van het toernooi van Pörtschach snel komaf gemaakt met de Roemeen Andrej Pavel. In het landenkampioenschap in Düsseldorf juichten de Kroaten.

6-0, 6-3

Davydenko-Pavel

Andrej Pavel (foto) kreeg de finaleplaats in de schoot geworpen, want Luis Horna, zijn Peruviaanse opponente in de halve finale, gaf forfait.
Andrej Pavel
(foto Belga)
Toch kon de Roemeen niet profiteren van deze buitenkans. De 24-jarige Rus Nikolaj Davydenko had geen problemen met Pavel.

"Ik ga met een goed gevoel naar Parijs", zei Davydenko. "Van mijn enkel heb ik geen last meer."

Davydenko mag voor een zesde trofee in zijn kast zetten. Eerder won hij ook al in Estoril, Adelaide (2003), München, Moskou (2004) en Sankt Pölten (2005).

Kroatië wint het landenkampioenschap in Düsseldorf

Het landenkampioenschap is een uitgelezen mogelijkheid voor de tennissers om het gravelgevoel vlak voor Roland Garros nog wat aan te scherpen. Kroatië en Duitsland wonnen elk hun poule en speelden zaterdag de finale.

De eindzege ging uiteindelijk naar de Kroaten, de Daviscup-winnaars van 2005, Karlovic en Ljubicic wonnen hun enkelspel. Het dubbelspel, dat er niet meer toe deed, was voor gastland Duitsland.

09:51 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.