27-05-06

Clijsters: "Je mag Razzano niet onderschatten"

Clijsters: "Je mag Razzano niet onderschatten"

vr 26/05/06 - In Parijs is vrijdag geloot voor het grandslamtoernooi van Roland Garros. Kim Clijsters en Justine Henin kunnen elkaar ten vroegste in de halve finales ontmoeten. Een Belgische vrouwenfinale zoals in 2003 kan dus niet.

Kim Clijsters neemt het in de eerste ronde op tegen Virginie Razzano. "Ik mag haar zeker niet onderschatten. Ze kan erg sterk uit de hoek komen."
Kim Clijsters
(foto AP)
"Ze speelt als Française natuurlijk ook voor eigen volk en dat is altijd een voordeel", weet Clijsters (foto).

"Tegen wie ik in de derde ronde kan uitkomen, daar ben ik niet mee bezig. Ik bekijk alles match per match. Als ik even goed speel als vorig jaar (toen haalde ze de achtste finales) dan ben ik tevreden."

"Gravel is zeker niet mijn favoriete ondergrond", laat Clijsters weten. "Het is erg belastend voor mijn lichaam, zeker als de wedstrijden langer worden en de ballen zwaarder."

Henin: "Ik moet me emotioneel in de hand houden"

Justine Henin verdedigt haar titel in Parijs en begint tegen de Estse Maret Ani. "Tot nog toe gaat alles redelijk goed met me. Fysiek heb ik geen grote problemen en dat is het allerbelangrijkste."

"Mijn voorbereiding is dit seizoen anders geweest, dus ik zal frisser aan de start komen. Toch ben ik zoals altijd een beetje nerveus voor Roland Garros. Ik speel hier altijd met een speciaal gevoel. Ik zal vooral moeten proberen me emotioneel in de hand te houden."

10:47 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.