06-05-06

Kim Clijsters haalt eerste gravelfinale binnen

za 06/05/06 - Kim Clijsters heeft zich vlot kunnen plaatsen voor de finale van het toernooi van Warschau. In haar halve finale versloeg ze Jelena Dementjeva met 7-5 en 6-4.

Twee weken geleden, in het Fed Cup-duel in Luik, verloor Clijsters nog van Dementjeva. En ook nu zag het er eerst niet goed uit.

Dementjeva (foto) ging meteen twee keer door Clijsters' opslag. Clijsters maakte die achterstand goed, maar bij 4-4 brak Dementjeva opnieuw.

De Russin serveerde voor de set, maar faalde. Twee spellen later verloor ze op haar eigen opslag de set.

In de tweede set wonnen beide speelsters al hun opslagspelletjes, tot Clijsters het (opnieuw op Dementjeva's opslag) afmaakte.

In de finale wacht het vierde reekshoofd Svetlana Koeznetsova. Die mepte haar landgenote Tsjakvetadze met twee keer 6-1 van de baan.

Clijsters kijkt met vertrouwen uit naar die finale: "Ik ben heel tevreden met de manier waarop ik gespeeld heb tegen Dementjeva. We zijn bijna altijd aan elkaar gewaagd, maar het zijn ook vaak plezante matchen met lange rally's."

Dementjeva was ontgoocheld: "Ik stond 3-0 voor in de eerste set en begon dan plots enkele fouten te maken. Die paar punten hebben het verschil gemaakt. In de tweede set speelde Clijsters sterk."

WTA-Warschau vanaf de kwartfinales
KFCLIJSTERS (1)Schiavone (Ita-5)6-4, 6-4
Dementjeva (Rus-3)A.Radwanska (Pol)5-7, 6-3, 6-1
Koeznetsova (Rus-4)V.Williams (VS-7)6-4, 6-2
Tsjakvetadze (Rus)Ivanovic (S&M)4-6, 6-2, 6-4
HFCLIJSTERS (1)Dementjeva (Rus-3)7-5, 6-4
Koeznetsova (Rus-4)Tsjakvetadze (Rus)6-1, 6-1

 

17:00 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.