21-04-06

Kim en Justine nog eens samen

 
Voor het eerst in drie jaar spelen Kim en Justine Henin-Hardenne nog eens samen Fed Cup, maar tegen de sterke Russische ploeg is dat nog geen garantie op succes.

Vijf jaar na het succes in Madrid doet België opnieuw een gooi naar de eindzege in de Fed Cup. Maar de weg is nog lang. Dit weekend moet Rusland voor de bijl in de kwartfinale. 

De Russen doen het zonder Maria Sharapova (WTA 3), Svetlana Kuznetsova (WTA 10) en Anastasia Myskina (WTA 12), maar hebben met Nadia Petrova (WTA 5) wel dé vrouw in vorm in de rangen. Ook Elena Dementieva (WTA 9), Dinara Safina (WTA 18) en Maria Kirilenko (WTA 22) zijn te duchten opponentes. 

KIM EN JUSTINE NA 3 JAAR NOG EENS SAMEN

In tegenstelling tot de veertien van Rusland heeft België slechts twee speelsters in de top-100 van de wereld. Maar wat voor speelsters: Kim (WTA 2) en Justine Henin-Hardenne (4). De laatste keer dat ze samen Fed Cup speelden (in 2003) verpletterden ze Slowakije met 5-0, maar tegen Rusland zal het meer dan waarschijnlijk zo'n vaart niet lopen.

Ook het thuisvoordeel speelt natuurlijk in het voordeel van de vrouwen van kapitein Carl Maes. De Country Hall in Luik zal gevuld zijn met 4.700 enthousiaste supporters. Omstandigheden waarin Kirsten Flipkens (WTA 161) en Caroline Maes (WTA 370) misschien boven zichzelf kunnen uitstijgen, al zullen zij normaal gezien niet in actie komen.15:24 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.